Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mammutot talált a földjén



A múlt hétfőn michigani farmerek teljesen véletlenül egy mammut csontvázát ásták ki a szójababföldükön. Csütörtökre 15 paleontológus csatlakozott a helyszínhez, és rájöttek, hogy a mammut nagy valószínűséggel emberek által lett levadászva, feldarabolva, majd elraktározva úgy 10-15 ezer évvel ezelőtt.

az emberi test tetőtől talpig

James Bristle és egy barátja azért kezdett el ásni, hogy utat készítsen egy földgázvezetéknek, amikor hirtelen valamibe beleakadtak. Bristle a következőket mondta: "Először azt hittük, hogy egy régi, ócska kerítés oszlopa." Később aztán kiderült, hogy egy 60 centis bordacsont volt.

Miután értesítették a Michigan Egyetemet arról, mit találtak, egy csapat kiment a helyszínre, Dan Fisher professzor vezetésével és elkezdték az ásatást. A professzor a sajtónak azt nyilatkozta, hogy egy fantasztikus leletre bukkantak, az egyik legjobban fennmaradt, szinte teljes mammut csontváz maradványai voltak ott, amit az államban valaha találtak. A szakember szerint a mammut egy gyapjas és egy kolumbiai mammut hibride, ami akár 4 méter magasra nő.

3 Tovább

Így még senki sem látott bálnákat



A nyugat-ausztráliai Esperance partjainál valaki a napokban felvette drónnal, ahogy két bálna egy paddle boardos mellett békésen úszkálgat. A felvétel egyszerűen lélegzetelállító.

mammutot talált a földjén

A drón irányítója, Jaimen Hudson azt nyilatkozta az ABC Esperance-nek, hogy azért ment a Fourth Beach-re, hogy bálnákat videózzon a drónjával, amikor egyszer csak a egy paddle boardost pillantott meg, aki - mint később kiderült - a szomszédja volt. Jaimen a klipet két hete tette fel a youtube-ra, amit azóta 1,3 millióan láttak. Nem csoda, hiszen egészen egyszerűen csodálatos!

0 Tovább

Az emberi test tetőtől talpig



Sokféleképpen láttuk már az emberi testet, de talán így még soha. Egy röntgen segítségével milliméterről milliméterre szkenneltek be egy embert fentről lefele.

halálos támadások lassított felvételen

16 másodperc alatt megismerheti úgy az emberi testet, ahogy eddig nem látta: vízszintes szeletekben fentről lefelé. Nekünk a kedvencünk a comb és a lábfej része, az Önöké melyik?

1 Tovább

Halálos támadások lassított felvételen



Egy állat támadása alapvetően nem kellemes dolog, főleg, hogy ha mi vagyunk az elszenvedő fél. Azonban van olyan megközelítés, ahonnan kifejezetten klassz megélni egy támadást: ha lassított felvételen nézzük!

ön látott már függőleges erdőt?

A BBC Earth Unplugged műsora készített egy rövid videót olyan állatokról, akiket jobb így nézni, mint élőben. Fantasztikus felvételek, gyönyörű mozdulatokról, tökéletes kikapcsolódás a hét utolsó munkanapjára. Nézzen ön is a krokodilt, kaméleont és más állatokat halálos akcióik közben!

0 Tovább

Ön látott már függőleges erdőt?



Milánó szívében építettek két hatalmas toronyházat, amelyet Függőleges Erdőnek neveztek el. Hogy miért? Azért, mert több mint 900 fa, 5000 bokor és 10000 talajtakaró aljnövényzet díszíti!

a legdurvább oroszlánbőgés következik

2014 őszén fejeződött be a két torony közel öt évig tartó építése, a költségeknek csupán az 5 százaléka volt a növények betelepítése. A két toronyház 26 és 18 emeletes, kb. 8900 négyzetméter terasszal. A maximum hat méter magas fák és a többi növényzet csökkentik a város légszennyezettségét, mert a növények növelik a páratartalmat, széndioxidot fogyasztanak miközben oxigént termelnek. A növények vízellátásáról egy öntöző- és szűrőrendszer gondoskodik, amely a városban felhalmozódott, megtisztított szennyvízzel locsolja a növényeket. Az épületek energia-önellátását napkollektorok biztosítják. A Függőleges Erdő zöldje még plusban megvédi az épületet az erős szelektől és az átható napsugárzástól és a növények fontos szerepet játszanak a lakások téli és nyári hőmérséklet-szabályozásában és a zajcsökkentésében is.

2 Tovább


reblog