A múlt hétfőn michigani farmerek teljesen véletlenül egy mammut csontvázát ásták ki a szójababföldükön. Csütörtökre 15 paleontológus csatlakozott a helyszínhez, és rájöttek, hogy a mammut nagy valószínűséggel emberek által lett levadászva, feldarabolva, majd elraktározva úgy 10-15 ezer évvel ezelőtt. 

az emberi test tetőtől talpig

James Bristle és egy barátja azért kezdett el ásni, hogy utat készítsen egy földgázvezetéknek, amikor hirtelen valamibe beleakadtak. Bristle a következőket mondta: "Először azt hittük, hogy egy régi, ócska kerítés oszlopa." Később aztán kiderült, hogy egy 60 centis bordacsont volt. 

Miután értesítették a Michigan Egyetemet arról, mit találtak, egy csapat kiment a helyszínre, Dan Fisher professzor vezetésével és elkezdték az ásatást. A professzor a sajtónak azt nyilatkozta, hogy egy fantasztikus leletre bukkantak, az egyik legjobban fennmaradt, szinte teljes mammut csontváz maradványai voltak ott, amit az államban valaha találtak. A szakember szerint a mammut egy gyapjas és egy kolumbiai mammut hibride, ami akár 4 méter magasra nő. 

 


Egy kép a kiemelésről.

ÉS a videó:

halálos támadások lassított felvételen

A villáminfókért kövess bennünket a Facebookon is!