Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lencsevégre kapták az egyik legritkább állatfajtát



Egy ritka albínó púpos bálna tűnt fel az ausztrál Golden Coastnál az állatkedvelők nagy örömére. Azért is olyan nagy szenzáció ez, mert egy kezünkön meg lehet számolni, hányat láthattunk már ebből a fajtából az egész világon.

a mosómedve, aki kővel kopog, mikor éhes lesz

Sokan azt gondolták, hogy a fehér bálna az a Migaloo volt, akit először 1991-ben pillantottak meg, és aki az egyetlen albínó púpos bálna volt egészen 2011-ig, amikor is egy újabb teljesen fehér bébi bálnát fedeztek fel. Migaloo-t Ausztrália környékén nagyon sok helyen látták már felbukkanni, sőt, még saját Twitter oldala is van. Sajnos azonban ez a példány nem Migaloo, mert túl kicsi és túl fehér, a Twitter oldal tulajdonos állatnak pedig sárga pöttyök vannak a hasán. A jó hír azonban az, hogy ez az állat valószínűleg az a kölyök, akit 2011-ben fedeztek fel, és az is elképzelhető, hogy Migaloo leszármazottja. A tovább gombra kattintva megnézhetik a videót a feltűnéséről.

0 Tovább

Így még senki sem látott bálnákat



A nyugat-ausztráliai Esperance partjainál valaki a napokban felvette drónnal, ahogy két bálna egy paddle boardos mellett békésen úszkálgat. A felvétel egyszerűen lélegzetelállító.

mammutot talált a földjén

A drón irányítója, Jaimen Hudson azt nyilatkozta az ABC Esperance-nek, hogy azért ment a Fourth Beach-re, hogy bálnákat videózzon a drónjával, amikor egyszer csak a egy paddle boardost pillantott meg, aki - mint később kiderült - a szomszédja volt. Jaimen a klipet két hete tette fel a youtube-ra, amit azóta 1,3 millióan láttak. Nem csoda, hiszen egészen egyszerűen csodálatos!

0 Tovább

Önt lepte már meg púpos bálna?



Képzelje el, ahogy szépen, nyugodtan kajakozgat az óceánon, figyeli a bálnákat, vagyis nem történik semmi, esetleg egy bálnafarok kiemelkedik a vízből, ami már önmagában csodálatos, amikor egyszer csak váratlan meglepetésvendég "ugrik be önhöz".

megdöbbentő: belül kék disznót találtak

Pontosan ez történt két kajakossal, akik Sanctuary Cruises bálnanéző túrán vettek részt reggel nyolc órakor. Konkrétan odaugrott köszönteni őket egy púpos hátú bálna. Mindamellett, hogy csodálatos érzés lehett, azért lehet, hogy szükségessé vált egy váltás alsónemű...

0 Tovább

Bálnák hátán lazáznak a delfinek Hawaiin



Azt már régóta tudjuk, hogy a delfinek és a bálnák is elképesztően intelligens és játékos teremtmények. Folyamatosan játékos "viszonyba" kerülnek az emberrel, és nagyon úgy néz ki, hogy az is mindennapos, hogy egymással játszanak.

cuki kis nyuszik, akik a tenger mélyén élnek

Például Hawaii-on lassancskán mindennaposá válik, hogy a palackorrú delfinek a púpos bálnákkal cimborálnak. Az alábbi videón egy-egy korábbi esetet láthatnak, de napjainkban is sokan lesznek szemtanúi annak, ahogy a két faj játszik egymással. Csodálatosak, nem igaz?

0 Tovább


reblog