Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Go-Proval vette fel, milyen a láva extrém közelről



Ha véletlenül egy vulkán körül lazítana, figyeljen oda, hogy megfelelő öltözetben tegye ezt. Ahogy George Kourounis felfedező, dokumentumfilm készítő is tette, aki Vanatu egyik működő vulkánja, a Marum kráteréhez látogatott el és készített fantasztikus felvételeket.

nézze meg, miért veszélyes a víziló!

Kourounis az alábbiakat mesélte a Huffington Postnak: "A Marumba bejutni olyan volt, mintha visszafelé másznám meg az Everestet. A vulkán harcolt ellenünk és meg kellett küzdenünk a borzalmas időjárással, a láva hihetetlen forróságával és vertikális 400 méteres szintkülönbségekkel is, miközben az arcunkba zuhantak kődarabok és savas eső permetezett ránk."

0 Tovább

Hihetetlen képek a chilei Calbuco-vulkán kitöréséről



A legutóbb majdnem négy évtizede kitört chilei Calbuco-vulkán tegnap újra megmutatta erejét. Puerto Montt városából 1500 embert kellett kitelepíteni.

Nézze meg animgifeken, hogyan szárad ki Kalifornia

Chile fővárosától 600 mérföldre található a vulkán, amely utóljára 1972-ben tört ki. Az országnak nehéz tavasza van, hiszen ez a második vulkánkitörésük ebben az évszakban: március elején a Villarrica vulkán is lávát és füstöt lövelt ki magából. Chilében található a második legnagyobb vulkán láncolat a világon, az első helyet Indonézia birtokolja.

0 Tovább


reblog