Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézze meg, hogyan fut át egy ember a láván



A láva, ahogy azt mind tudjuk, mindent megsemmisít, ami az útjába kerül. Valahogy egy férfi, aki elég bolond volt ahhoz, hogy végig szaladjon rajta, mégis jól vette a forró akadályt. Nézzék meg a videót a tovább gonbra kattintva!

10 állat, ami még azelőtt kihal, hogy ön meghal

Többféle láva létezik, a videóban látható megnevezése "pāhoehoe" (ejtsd: pah-hoj-hoj). Ez egy hawaii szó, ami körülbelül úgy fordítható: "amin lehet járni". A lávafolyam körül egy könnyű és sima felület alakul ki, ami miatt nem süllyed bele azonnal az, aki rálép. Így történhetett meg, hogy ez a srác is megúszta a láván futást.

0 Tovább

Go-Proval vette fel, milyen a láva extrém közelről



Ha véletlenül egy vulkán körül lazítana, figyeljen oda, hogy megfelelő öltözetben tegye ezt. Ahogy George Kourounis felfedező, dokumentumfilm készítő is tette, aki Vanatu egyik működő vulkánja, a Marum kráteréhez látogatott el és készített fantasztikus felvételeket.

nézze meg, miért veszélyes a víziló!

Kourounis az alábbiakat mesélte a Huffington Postnak: "A Marumba bejutni olyan volt, mintha visszafelé másznám meg az Everestet. A vulkán harcolt ellenünk és meg kellett küzdenünk a borzalmas időjárással, a láva hihetetlen forróságával és vertikális 400 méteres szintkülönbségekkel is, miközben az arcunkba zuhantak kődarabok és savas eső permetezett ránk."

0 Tovább

Mi történik, ha forró lávát jégre öntünk?



Bár nem egy vulkánhoz látogattak el a videóban szereplő kísérlet kivitelezői, de így is meg tudták mutatni nekünk, milyen az, amikor a forró láva és a jég találkozik.

Nem fogja elhinni, mit találtak a döglött cápában!

Mit gondol, mi történik, ha a láva találkozik a jéggel? Felrobban? Eltünteti a jeget, felolvasztja? Nézze meg a galériánkban és a kísérletről készült videóban!

0 Tovább


reblog