Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézzen élőben jegesmedvéket!



A tundra, amely körbeveszi Churchillt az egyik legnagyobb zsongásnak ad otthont. A jegesmedvék minden évben itt várják azt, hogy a jég fagyni kezdjen. Ebben az évben viszont már Ön is részese lehet ennek az "eseménynek", ugyanis online közvetítést indítottak a sarki tundra mélyéről!

ön tudja, mi történik egy testfarmon?

A Polar Bears International igazgatója, BJ Kirschhoffer volt az, aki elintézte, hogy a tundrát vezeték nélküli kapcsolatokkal és kamerákkal lássák el, és elinduljon az online streaming. Egy kis helyes, guruló mobil média centert hozott létre, amelyben 40 ember is elfér, és amivel biztonságosan "mászkálhat" a jegesmedvék között. Ebből a kis autóból veszi fel a kutató az állatokat HD-ben és streameli az egész világnak.

1 Tovább

Ilyen robbanást még nem láttunk medencében!



Szeretné tudni, mit történik, ha folyékony nitrogént vagy szárazjeget dobunk egy medencébe? Az alábbi videóból kiderül, és garantáltan nem lesz unalmas!

Hihetetlen! Egy kisfiú és egy mérges rája barátsága!

A The Backyard Scientist nevű youtube csatorna készítői folyékony nitrogént és szárazjeget töltöttek műanyag palackokba, majd bedobták őket egy medencébe, hogy egy slow motion videóban megmutassák nekünk a történéseket. Hihetetlen, érdekes felvételek a folyamatról, amiben a szárazjég a vízbe dobva melegedni kezd, vagyis gázt termel, ezért szétfeszíti a műanyag palackot és durr, csodálatosat robban!

0 Tovább

Látott már egyszerre forrni és megfagyni valamit?



A forrásra és a fagyásra általában úgy tekintünk, mint két ellentétes dologra, és eszünkbe sem jutna, hogy létezhet olyan anyag, amely egyszerre képes felforrni és megfagyni.

Ilyen tökéleteset csak a delfinek tudnak alkotni

Az alábbi videó azt mutatja meg, mi történik a folyadékkal, ha a hőmérsékletet pont a fagyáspontjához állítjuk és elveszünk minden gáznyomást. Nyomás nélkül képes arra, hogy folyékony maradjon, viszont pont azon a ponton marad, ahol forr vagy megfagy, ezért mindkettő megkövetkezik. A folyékonyból gázba átmenő állapot energiát hoz létre, miközben a folyékonyból szilárddá válás elveszi azt. A legismertebb erre képes anyag a szárazjég.

0 Tovább

Mi történik, ha forró lávát jégre öntünk?



Bár nem egy vulkánhoz látogattak el a videóban szereplő kísérlet kivitelezői, de így is meg tudták mutatni nekünk, milyen az, amikor a forró láva és a jég találkozik.

Nem fogja elhinni, mit találtak a döglött cápában!

Mit gondol, mi történik, ha a láva találkozik a jéggel? Felrobban? Eltünteti a jeget, felolvasztja? Nézze meg a galériánkban és a kísérletről készült videóban!

0 Tovább

Látta már a Niagarát befagyni?



Ha még nem, akkor most megnézheti, milyen az óriás vízesés a legkeményebb télen!

A Niagara nem mindennapi látványa most talán még jobban vonzza a turistákat, mint a hétköznapokban, csak most takaróval és hatalmas pufikabáttal érkeznek a kanadai vízeséshez.

0 Tovább


reblog